Barn och teknologi

Teknologi förändras kontinuerligt och det är mycket lätt att börja ta den för given, fastän det inte på långa vägar är så. För de som växer upp idag så är många saker självklara och det är svårt att föreställa sig hur det var innan smartphones, trådlöst internet och surfplattor. Eller till och med innan moderna datorer. Ingenting kan illustrera detta bättre än genom att låta barn försöka använda sig av föråldrad teknologi, vilket inte minst bevisas av detta videoklipp:

Det handlar om programmet Kids React, där ett antal barn i åldern 5 till 13 år får… tja, reagera på olika saker, som virala videos. Eller gammal teknologi; i det här fallet en Apple ][. Låt oss säga att maskinen i fråga förvirrar dem en del. ”Where’s the mouse…?”. Riktigt underhållande även om det kan få en att känna sig gammal… Dessutom får det en att inse hur förbaskat primitiva datorer var på den tiden (slutet av 1970-talet och början av 1980-talet).

Ytterligare en video med Kids React som rekommenderas är en när de reagerar på en gammaldags mekanisk skrivmaskin. Någonting som de tycker är väldigt coolt och häftigt överlag. ”This won’t waste electricity. Don’t waste electricity!”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.