Lite nytt om vardagen och tekniken

Men hallå där. Det var verkligen länge sedan jag skrev nu ser jag. Om det nu är någon som desperat har väntat på en uppdatering så ber jag om ursäkt, även om jag tror att den chansen är minimal. Alla är nog fullt upptagna med Pokémon GO nu så vem har tid över till att läsa bloggar? (Eller att skriva bloggar, tydligen..) Hur som helst så har jag väl ingen direkt ursäkt till det hela. Har nog bara saknat inspiration tror jag, men ska försöka bli bättre. Om inte annat är det ju faktiskt kul att själv läsa sina gamla inlägg. Blir lite som en digital dagbok.

Uppgraderingar i det Martinska hemmet
Hemma pågår lite små projekt just nu. Mest är det väl att jag gör om lite i vardagsrummet efter att ha fått min gamla soffa totalt dissekerad av polarens hund som var på besök. Jag antar att man får skylla sig själv som lämnar valpen utan uppsikt en halvtimme till förmån för dataspelande. Suck. Men det var väl på tiden att byta ut den ändå så jag känner mig inte nedgången i sorg. Har varit ute på www.trademax.se och kikat över deras utbud lite. Det är ju i första hand en divansoffa som jag vill ha, men även dagbäddarna är lockande. Bäddsoffor har en god funktion de också, men där kommer nackdelen att man måste bädda upp och bädda tillbaka sen. Det känns lite osmidigt.

Riktigt cool video på en drönare
En kollega visade mig en sjukt häftig video på en drönare som är utvecklad till en ambulans, som ska förespråka framtidens användande av teknologin och hur det kan gå om man nyttjar det med goda avsikter. Här ser man alltså en s-k ”ambulansdrönare” som är en teknik man testar på forskningscenter vad det verkar. Tanken är att kunna minimera den tid det tar att få ut hjälp vid sådant som hjärtstopp. Eftersom drönare aldrig blir försenade p.g.a. sådant som trafiksituationer så kan man alltså få ner tiden avsevärt och rädda fler liv. Kolla på videon så får du din egen uppfattning. Vad tror du? Är detta framtiden eller är det bara ”en fluga” som vissa menar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.