Nytt badrum i år

Nyårslöften är inte riktigt min grej, men jag har i alla fall lovat mig själv en sak och det är att jag ska utföra en badrumsrenovering i år. Eller, jag och jag – jag ska anlita hantverkare som ska få renovera ett av husets badrum. Fast vissa saker kanske jag kan göra själv också, för att dra ner på kostnaderna lite. Det är det minsta badrummet som är i behov av renovering och i det finns handfat, toalettstol och dusch. I dags läget står där en duschkabin, men den ska bort och ersättas av vikbara glasdörrar. Med en sådan dusch spar man plats då man kan vika in dörrarna när duschen inte används, och det är väldigt värdefullt i ett mindre badrum. Och självklart ska även det andra i badrummet bytas ut. Det är ett gammalt badrum, så allt ska bli nytt.

Galet eller enkelt?

Angående inredningen så finns det två vägar att gå. Antingen så väljer man en enkel och diskret inredning eftersom det är ett litet badrum för att på så sätt försöka få det att upplevas större. Har man mycket mönster och färger kan det ju lätt bli lite rörigt och upplevas ännu mindre. Eller så gör man precis tvärtom, att man satsar på en lite galnare inredning just eftersom det är ett mindre badrum som så att säga kan ”pull it off”. I ett större badrum kan det bli för mycket med exempelvis ett mönstrat golv och mönstret kan liksom ta över, medan det i ett mindre badrum kan bli precis lagom mycket mönster.

Det finns ju också en mellanväg att gå, nämligen att blanda dessa och exempelvis ha ett mönstrat eller färgglatt golv men satsa på en mer diskret vägg. Jag har dock bestämt mig för att gå den lite mer galnare vägen, fast istället hitta mönster och färger som är ganska diskreta. Så det blir ändå någon slags mellanväg för mig.

Färgtemat är bestämt

Färgmässigt är jag på det klara med hur det ska se ut, och valet föll på grått. Det är en neutral och snygg färg som låter en ta ut svängarna lite mer med mönster. Det blir åt det mer ljusgrå hållet och så blandas det upp med vitt. Men grått är basen så det blir mer vita mönster på grått än tvärtom. Jag har hittat en fantastiskt snygg kakelplatta på Bygghemma som jag vill ha på väggen. Kolla in mönstret liksom, så galet men ändå så diskret. Det ser nästan ut som betong med en ordentlig guldkant. Mönstret för tankarna till äldre tider men känns samtidigt modernt.

kakelJag är nästan helt och hållet bestämd på att jag vill ha det kaklet på väggen, och även för golvet har jag hittat kakel som är fantastiskt vackert och som matchar väldigt bra till det andra kaklet. Det heter Batik och man köper det efter färg (grått i mitt fall), men i varje kartong ligger mönster mixade så plattorna ser inte likadana ut men matchar ändå varandra väldigt bra. Det blir alltså ett blandat golv men som ändå har en helhet, skulle man kunna säga. Jag älskar de olika mönstren, kolla bara vad snygga de är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.