Om min blogg

Välkommen till UllmanTech, min blogg som kommer mest att handla om teknologi, uppfinningar och liknande moderna saker. Varför heter den UllmanTech? Det är rätt enkelt. Jag heter Ullman (Martin i förnamn) och jag är intresserad av teknologi. Ergo UllmanTech. Det behöver inte vara svårare än så faktiskt. Det finns massor med spännande ny teknik och jag kommer att försöka skriva om så mycket av den som möjligt. I alla fall om den är rolig, intressant och/eller spännande. Inte all ny teknik är ju så värst upphetsande så jag kommer definitivt att gallra en del. Min förhoppning är också att jag ska kunna skriva både intressant, underhållande och informativt – efter att du läst ett av mina inlägg så hoppas jag att du har lärt dig någonting nytt!

Men det är inte bara ny teknik som är intressant för mig, utan även saker som industriell design, industridesign. Det handlar helt enkelt om formgivningen av saker som är tänkta att massproduceras. Industriell design ställer således krav på designern i och med a produkten till att börja med måste vara funktionell, samtidigt som den inte får vara alltför dyr att producera. Slutligen så ska den helst också se bra ut! Att lyckas kombinera de tre är inte det lättaste och det är nog därför jag tycker att industridesign är så spännande och intressant.

Ledande inom modern industridesign är nog Apple, som även om deras produkter inte tillhör marknadens billigaste så är de definitivt massproducerade, och formgivning och funktionalitet finns det inte så mycket att klaga på. Att sedan Apple inte tillhör mina riktiga favoriter har ingenting med designen att göra, jag erkänner glatt att den håller enormt hög klass. Men att skriva om Apple när det gäller industridesign tycker jag nog är att göra det lite för lätt för sig, så jag kommer nog att fokusera på lite mer okända företag och produkter. Apple överlever nog ändå…

Men det kommer inte bara att bli bloggande om teknik, industridesign, IT och sådant utan jag kommer även att varva med lite mer vardagliga observationer. Teknik är bra och spännande och så, men det finns ju annat i livet också. Så det kommer säkert att dyka upp en hel del oväntade ämnen här på UllmanTech. Men på grund av mitt starka intresse för modern teknik så är det nog definitivt det som kommer att dominera. Bloggen har ju ett namn att leva upp till också… Och med de orden vill jag hälsa dig välkommen till UllmanTech!