Planer för framtiden

Jag sitter här och funderar lite över framtiden. Det är nämligen så att jag har stora planer. Jag vill inte berätta för mycket, men jag kan säga att det handlar om att jag har planer på att starta upp ett eget företag, en enskild firma att ha på sidan av mitt nuvarande jobb och i framtiden kanske satsa fullt ut på om det visar sig gå bra för mig. Jag tänker inte berätta vilket slags företag det handlar om, för dels vill jag att det ska bli lite av en överraskning och dels vill jag inte dela med mig av min idé så att någon annan kan sno den. Det är kanske inte så spektakulärt som det låter, men jag vill i alla fall hålla det för mig själv tills det är lite mer säkert. För jag vet ju inte ens om det kommer att bli verklighet av det. Just nu är det bara planer som finns i mitt huvud.

Det gäller att förbereda sig

Att ha en bra idé är en sak, men man måste också lära sig om hur det är att driva ett företag. Och det är inte det lättaste. Det finns en massa saker som man måste veta och ha koll på och just nu läser jag en massa så att jag vet lite mer om vad det handlar om och kan förbereda mig på hur det kommer att bli. Det är skatt och ekonomi och juridik och för mig är det ganska mycket som en djungel. Men jag har faktiskt hittat en bra bok som jag har fått mycket bra hjälp från, nämligen boken som visar hur en enskild firma fungerar, skriven av Björn Lundén. Där får man avdragstips, skatteplaneringsråd, deklarationshjälp och en massa andra bra saker.

Jag har köpt den som e-bok vilket jag tycker är väldigt smidigt eftersom jag kan läsa den på läsplattan, och dessutom är den billigare som e-bok än som vanlig bok. Jag är ju tekniknörd också så det är väl kanske inte så konstigt att jag föredrar att läsa digitalt, men faktiskt så väljer jag ändå riktiga böcker när det gäller skönlitteratur. Nu läser jag inte speciellt mycket men ibland är det mysigt att sätta sig med en kriminalroman och sjunka ner i soffan. Men nog om det nu! Nu handlade det ju om mina planer för framtiden.

Jag måste säga att det är väldigt spännande det här, och om det blir verklighet av det så kommer det definitivt att bli det största projekt som jag någonsin har tagit mig an. Det är både spännande och skrämmande, men mest spännande tror jag. Eller det är mest spännande, men också lite läskigt eftersom så mycket av ansvaret kommer att ligga på mig att det ska fungera med företaget. Jag har i alla fall planer på att gå en starta eget-kurs också och jag hoppas att man kan få någon slags mentor som man kan ha som bollplank och stöd. Det är ju väldigt skönt att kunna fråga någon som är insatt och kunnig istället för att behöva söka reda på alla svar på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.